JCI OLDENZAAL PROJECTOp 6 april 2015 (Tweede Paasdag) werd er in Oldenzaal een grootschalig evenement gehouden, om te vieren dat de stad 70 jaar geleden werd bevrijd. Om die dag in stijl te laten verlopen, faciliteert de Junior Kamer Oldenzaal een rondrit van ca. 150 originele militaire voertuigen met behulp van vereniging “Keep them Rolling”.

Keep Them Rolling is een vereniging van meer dan 1500 leden, die zich bezighoudt met het restaureren en onderhouden van originele militaire vaar-, voer- en vliegtuigen. De Junior Kamer Oldenzaal zorgt dat de originele militaire voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog en hun berijders professioneel worden ontvangen en begeleid.

De Oldenzaalse Junior Kamer bestaat 25 jaar en organiseert daarom in haar jubileumjaar (2015) diverse activiteiten in Oldenzaal, zo is men ook verantwoordelijk voor de route van het Hulsbeek door en rondom het centrum van Oldenzaal. Na de rit waren de voertuigen van dichtbij te bewonderen in een zogenaamde Static Show en vindt er bij goed weer een poppy drop plaats, waarbij bloemen uit een militair vliegtuig worden gestrooid.

Edgar Visscher, de huidige voorzitter van Junior Kamer Oldenzaal, voorziet een prachtige dag voor jong en oud: “Het is erg belangrijk dat we stil blijven staan bij de bevrijding van Oldenzaal. We zijn trots dat wij in het jaar van ons 25-jarig jubileum, zo’n prachtig evenement voor de stad Oldenzaal kunnen faciliteren en dit is nog maar het begin. Al die ouderwetse legervoertuigen door de Oldenzaalse straten trekken duizenden bezoekers en dragen bij aan een authentieke sfeer rondom de bedrijvingsfestiviteiten in de stad.” Het startsein voor de rondrit wordt om 11.00 uur op het Hulsbeek gegeven en rond 15.00u zal de rit teneinde zijn. Aansluitend vonden er diverse festiviteiten plaats, georganiseerd door Comité Nationale Feest- en Gedenkdagen Oldenzaal. Dit zijn o.a. een herdenkingsconcert in de Hofkerk, een vertoning van historische filmbeelden en een optredens van o.a. Cabbage Cool Band op een podium op de Groote Markt.