Boeskoolrace 2010

JCI OLDENZAAL PROJECT Boeskoolrace – Vier jaar lang stond de Boeskoolrace op de Oldenzaalse evenementen kalender. De Boeskoolrace was zonder twijfel de leukste Fun(d)race van Twente!!!

De Boeskoolrace is afgeleid van de Rat Race die jaarlijks in steden als New York, Sydney, Kuala Lumpur, Brussel en Rotterdam wordt georganiseerd ten bate van het goede doel. De uitdaging: houd je werkkleding aan en leg samen met je team een parcours af van 3,0 km!

Een groot deel van de week zijn we druk bezig met ons werk: vergaderen, volle agenda’s, deadlines en hard werken aan de toekomst. Tijd om even stil te staan is er vaak niet. Tijdens de Boeskoolrace gaan we ook zeker niet stilstaan, maar we staan figuurlijk wel stil bij de race die we dagelijks van huis naar werk afleggen.

De opbrengst van de Boeskoolrace kwam steeds ten goede aan diverse lokale, nationale en internationale goede doelen. In totaal werd in 4 jaar tijd ruim 25.000 euro opgehaald. Het overgrote deel van dat geld was bestemd voor de Stichting Leergeld Oldenzaal. De Stichting Leergeld zorgt ervoor dat kinderen van Oldenzaalse gezinnen die onder de armoedegrens leven gewoon kunnen meedoen aan de samenleving. De Stichting Leergeld geeft geen geld, maar zorgt voor schoolboeken, de contributie van de sportvereniging of de bijdrage voor het schoolkamp. Kortom, een bijzonder goed doel voor mensen ‘om de hoek’.